OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. december 12., péntek 13:32

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. december 12., péntek (OS) -

    A város körüli gyűrűk feladata elsősorban a városi belső úthálózat tehermentesítése a forgalomtól és a környezeti károktól. Ennek fizetőssé tétele az alsóbbrendű úthálózat indokolatlan (és szükségtelen) többlet terheléséhez vezethet, melynek az nem tud eleget tenni.

Amennyiben a díjfizetés bevezetésének kompenzálására kerül a megyei matricák bevezetése, úgy a megnevezett cél elérése (a bevételek 39 Mrd forinttal történő növelése) kétséges és lehetséges, hogy az intézkedés az összességében beszedett díjak csökkenéséhez vezethet.
A Mérnöki Kamara javasolja az intézkedés hatásainak részletes forgalmi-, gazdasági-, környezetvédelmi-, közlekedésszakmai vizsgálatát és társadalmi megvitatását valamint a bevezetés elhalasztását az eredmények megismeréséig, különös tekintettel a Főváros esetében a közeljövőben várhatóan bevezetésre kerülő "dugódíj"-ra.

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara és az MMK Közlekedési Tagozata minden szakmai előkészítő munkához felajánlja segítségét és együttműködését.
 

Budapest, 2014, december 12.



Kassai Ferenc
a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara elnöke
a Magyar Mérnöki Kamara alelnöke

    Kiadó: Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.