OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető


2014. december 15., hétfő 07:16

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. december 15., hétfő (OS) - Térjünk magunkhoz, amíg nem késő! A megyei autópálya matrica sem az ördög patája! Ritkán fordul elő, hogy az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) nem ért egyet a Levegő Munkacsoporttal (LMCS). Nyilvánvaló, hogy nem lehet előre tudni, hányan fognak néhány forint megtakarítása reményében az autópályák helyett a rosszabb belső utakon, dugóban, sétatempóban, büdös levegőben, stressztől is gyötrődve próbálkozni, és hányan nem lesznek képesek közülük kiszámolni, hogy így mennyivel több benzinpénzt, karbantartási költséget, szabadidőt, energiát és türelmet veszítenek, mintha megvennék az ezektől megóvó, és gyakran a költséges országos matrica megvásárlását is feleslegessé tevő megyei matricá(ka)t.

    Az LMCS az is írta Varga Mihály miniszternek, hogy: "Márpedig dugóban a legnagyobb a levegőszennyezés, hiszen az araszoló, gyors ütemben fékező-gyorsító járművek sokkal több káros anyagot bocsátanak ki, mint az egyenletesen, normálisan haladók. A légszennyezés pedig sok megbetegedést (hirtelen bölcsőhalál, szív- és érrendszeri elváltozások, asztma, daganatos és egyéb betegségek) és korai halált okoz."
Ebben igaza van az LMCS-nek, de éppen ezért nincs igazuk abban, hogy az új rendszer jelentősen növelné a forgalmat az alsóbbrendű utakon, jelentősen súlyosbítva a környezet szennyezését.
Nem az új rendszer növelné a forgalmat az alsóbbrendű utakon, nem az súlyosbítaná a környezetszennyezést, hanem csak a nagyon ostoba emberek.

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.