OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2014. december 17., szerda 11:26

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. december 17., szerda (OS) - Biztonságpolitikánk a KEP törzsasztal fórumán

    Biztonságpolitikánk az értékalapú megközelítésre, a nemzeti érdekek markáns képviseletére és különösen a határon túli magyarság sorsáért viselt felelősségérzetre, a kiegyensúlyozott európai és transzatlanti elkötelezettségre épül – hangsúlyozta a KKM biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára a Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) nagy érdeklődéssel kísért keddi, budapesti törzsasztal fórumán. Magyarország biztonságpolitikai helyzete Közép-Európában című előadásában Mikola István a többi között kiemelte: régiónk minden országa szembesül azzal az új helyzettel, amelyet Oroszország krími és kelet-ukrajnai fellépése teremtett. Különösen e fejlemények értékelik fel a kollektív védelmet és a szövetségi szolidaritást. Hazánk kész segítséget nyújtani az unió és Ukrajna közötti társulási megállapodás végrehajtásához, mert az annak révén felgyorsuló reformok előmozdíthatnák a kisebbségi jogok – így az ott élő magyarok - ügyét is. Hazánk tehát Ukrajna megerősödésében és nyugati orientációjában érdekelt – fogalmazott Mikola István -, a demokratikus átalakulás folyamatát támogatjuk. Oroszországgal ugyanakkor biztonságpolitikai, gazdasági és politikai szempontból is számolni kell, ezért a két országot egyaránt stratégiai partnernek tekintjük, érdekünk a jó viszony velük.
    Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.