OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 13. szombat
Ismertető


2014. december 19., péntek 10:48

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2014. december 19., péntek (OS) - Elfogadhatatlan a belgrádi Fálun Gong demonstrációval szembeni hatósági fellépés - Az LMP levélben fordult Szerbia magyarországi nagykövetéhez, hogy kifejezze tiltakozását a Kelet-Közép-Európa–Kína belgárdi csúcstalálkozóval kapcsolatosan tervezett, békés Fálun Gong demonstráció súlyos emberijog-sértésekkel párosuló ellehetetlenítése miatt.

    A párt szerint erkölcsi és emberi jogi szempontból teljességgel elfogadhatatlan és jogellenes volt a szerb hatóságok fellépése, amely során a rendezvény betiltásra került, több uniós állampolgár – köztük éppen a Fálun Gong üldözése miatt nemzetközi védelem alatt álló személy – került jogellenesen őrizetbe, illetve beutazási tilalom hatálya alá.

A rendezvény célja az lett volna, hogy felhívja a figyelmet a Kínában folyó emberi jogsértésekre, és különösen az ott élő Fálun Gong gyakorlókon végrehajtott szervrablásra. Kínában a mai napig embereket lehet eltüntetni, koncentrációs táborba zárni és kivégezni ideológiai alapon. Az ez elleni fellépés közös európai érdek, amelyet nem írhat felül semmilyen gazdasági köntösbe bújtatott stratégiai szövetség a kínai kommunista diktatúrával. A Lehet Más a Politika elfogadhatatlannak tartja és mélységes aggodalmát fejezi ki, hogy az uniós csatlakozás küszöbén álló Szerbiában ez előfordulhatott.

Schiffer András,
társelnök, frakcióvezető

Meszerics Tamás,
európai parlamenti képviselő

    Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.