OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2015. január 23., péntek 11:46

A Rovás Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. január 23., péntek (OS) - A magyar kultúra napja alkalmából a Rovás Alapítvány felhívja a figyelmet arra, hogy a magyarság saját írásrendszere, a székely-magyar rovás is a kulturális örökségünk része.

    Kulturális örökségünk fontos eleme a székely-magyar rovás, mely az évszázados üldöztetést túlélte és a folyamatos használat révén együtt fejlődött nyelvünkkel, ma pedig ismét reneszánszát éli. Ennek ellenére rovás nincs védelem alatt nemzeti jelképeink közt, nem kapott helyet az Alaptörvényben és a hungarikumok sorában, illetve nem része a Nemzeti Alaptantervnek.
A Rovás Alapítvány küldetése, hogy az Európai Unió negyedik írásrendszere, a székely-magyar rovás megkapja az őt megillető helyét mind a magyar mind az európai kulturális közéletben. Ugyanakkor felhívja a kultúráért felelős döntéshozókat, hogy éljenek a rovásműveltség által nyújtott lehetőségekkel, mert a székely magyar rovásnak nemcsak tudományosan igazolható múltja, egyre gyarapodó jelenkori használata, de jövője is van. Ezért a Rovás Alapítvány üdvözöl minden olyan kezdeményezést, amely a saját írásrendszerünk népszerűsítése érdekében jön létre.
    
    Kiadó: Rovás Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.