OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. január 26., hétfő 20:23

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleménye
    Budapest, 2015. január 26., hétfő (OS) -

    
    Nézettség: elsők között A Dal 2015
A közmédia internetes portfolióját látogatták a legtöbben

    Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagy népszerűségnek örvend A Dal. Az M1 és egyben a közmédia legnézettebb műsora volt az elmúlt héten a dalválogató show  első elődöntője. A több mint kétórás élő showműsorba a két csatornán együtt összesen 2 millió 97 ezren kapcsolódtak be, ez a teljes népesség 23,2 százaléka.
    A Nielsen Közönségmérés adatai szerint az M1-en és a Duna World csatornán párhuzamosan sugárzott műsor a két csatornán együtt összesen 849 ezer fős nézettséget ért el, amellyel a szombat esti 20 óra utáni műsorkínálat második legnézettebb műsora lett a hazai tévés piacon. A műsor közönségaránya a teljes népesség körében 18,6%, a 18-49 évesek körében 13,4% lett (M1+Duna World).
    A közmédia internetes portfoliója is szép eredményeket hozott az eurovíziós dalválasztó show-nak köszönhetően: a televíziós portálok körében ugyanis a leglátogatottabb televíziós portál lett a hétvégén, egyedi látogatószám tekintetében az első helyen végzett az első elődöntő hétvégéjén. A szombati adás napján mintegy 172 ezer egyedi felhasználó kereste fel az MTVA portáljait, az adást követő napon pedig 192 ezernél is többen.
    A mediaklikk.hu/dal oldalon hétről hétre már az adás ideje alatt felkerülnek a hivatalos weboldalra az egyes produkciók elhangzásukat követően, így a nézők bármikor visszanézhetik kedvenc dalaikat. Emellett A Dal 2015 összes adása élőben is követhető, és teljes hosszában visszanézhető a mediaklikk.hu/dal oldalról.
    A felhasználók a hét minden napján friss információkkal, exkluzív online videóriportokkal találkozhatnak a mediaklikk.hu/dal oldalon. Valamint az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatójának 30-as elődöntőjébe jutott számai a Dal Akusztik elnevezésű Petőfi Rádiós produkciónak köszönhetően akusztikus verzióban is megmérettetnek egy online szavazás keretében. A győztes koncertlehetőséget kap a Petőfi Rádió akusztikus koncertsorozatában.

------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.




Forrás: Nielsen Közönségmérés, Medián WebAudit


Üdvözlettel,
MTVA - SAJTÓOSZTÁLY

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.