OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető


2015. január 27., kedd 12:23

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2015. január 27., kedd (OS) - Holokauszt Nemzetközi Emléknap: az MSZP gyászol és emlékezik

    Hetven évvel ezelőtt, 1945. január 27-én szabadult fel az auschwitzi koncentrációs tábor, hogy aztán az egész világ szembesüljön mindazokkal a borzalmakkal, amelyeket a nácik saját – egyébként nem létező – felsőbbrendűségük tudatában elkövettek.

Ma, a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján mély gyásszal emlékezünk arra a körülbelül hatmillió emberre, aki a népirtás áldozatává vált.

Most, hetven esztendővel később az a kötelességünk, hogy ügyeljünk rá: soha többé ne fordulhasson elő hasonló szörnyűség!

Ennek egyik feltétele a múlttal való őszinte szembenézés. A jelenlegi nemzedék ugyanis csak úgy tudja elkerülni a múlt bűneinek megismétlődését, ha nem próbálja sem eltagadni, sem pedig másokra hárítani a rossz történelmi útra tévedt elődök felelősségét.

Az MSZP együtt emlékezik a túlélőkkel, a meggyilkoltak hozzátartozóival, és osztozik máig tartó fájdalmukban.

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.