OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. január 29., csütörtök 17:34

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. január 29., csütörtök (OS) -

    Megnyílik és bővül az elektronikus ügyintézés lehetősége, ezáltal otthonról is könnyebben lehet majd ügyeket intézni. A kistelepüléseken ügysegédi rendszerben személyesen is jelen lesz az állam képviselője, könnyítve ezzel az ügyintézést. 2016-ban az állam számára fizetett illetékek, bírságok és járulékok nagyságrendje és száma, jelentős mértékben, az állami rezsicsökkentés keretében csökkeni fog. Ez is az olcsóbb, gyorsabb, hatékonyabb ügyintézést szolgálja. A kormány feltett szándéka, hogy az emberek életét az állam ne megnehezítse, hanem lehetőség szerint megkönnyítse. További fontos célja a kabinetnek, hogy rend legyen az állami és az önkormányzati feladatelosztásban. Ezért március 1-től az állami segélyeket, a munkanélküliség, betegség esetén járó járulékokat, vagy a szülés esetén járó támogatásokat, az állam a járási hivatalokon keresztül biztosítja a lakosság számára.
    Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.