2024. április 26. péntek

2015. január 29., csütörtök 17:34

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. január 29., csütörtök (OS) -

Megnyílik és bővül az elektronikus ügyintézés lehetősége, ezáltal otthonról is könnyebben lehet majd ügyeket intézni. A kistelepüléseken ügysegédi rendszerben személyesen is jelen lesz az állam képviselője, könnyítve ezzel az ügyintézést. 2016-ban az állam számára fizetett illetékek, bírságok és járulékok nagyságrendje és száma, jelentős mértékben, az állami rezsicsökkentés keretében csökkeni fog. Ez is az olcsóbb, gyorsabb, hatékonyabb ügyintézést szolgálja. A kormány feltett szándéka, hogy az emberek életét az állam ne megnehezítse, hanem lehetőség szerint megkönnyítse. További fontos célja a kabinetnek, hogy rend legyen az állami és az önkormányzati feladatelosztásban. Ezért március 1-től az állami segélyeket, a munkanélküliség, betegség esetén járó járulékokat, vagy a szülés esetén járó támogatásokat, az állam a járási hivatalokon keresztül biztosítja a lakosság számára.
    Kiadó: Miniszterelnökség