OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2015. február 11., szerda 16:14

A Magyar Versmondók Egyesülete közleménye
    Budapest, 2015. február 11., szerda (OS) - "Versünnep a Kurca partján" – Kossuth- és József Attila-díjas költők Szentesen.

    Versírók és Versmondók III. Találkozóját rendezik meg Baka István emlékére Szentesen a Városi Könyvtárban február 21-én. Az esemény fővédnöke és egyik főszereplője Buda Ferenc Kossuth- és József Attila-díjas költő, a Magyar Versmondók Egyesületének tiszteletbeli elnöke.
A versnap különlegessége, hogy a magyarság több régiójának jeles irodalmi képviselője találkozik Szentesen. Erdélyből Markó Béla költő, aki 2009-2012 között Románia miniszterelnök-helyettese volt, Zilahról Daniel Săuca, a Caiete Silvane költő-főszerkesztője, Fejér László, a Hepehupa - Szilágysági Művelődési Folyóirat főszerkesztője, a Székelyföld folyóirat szerkesztői, Lövétei Lázár László és Fekete Vince költők, valamint Elek Tibor a Bárka, Füzi László a Forrás, és Kiss László a Versmondó főszerkesztője.
A találkozón az ország legjobb versmondói – köztük több Radnóti-díjas előadó – tolmácsolásában halhatja a közönség kortársköltőink kiválóságait, a jelenlévő szerzők pedig saját műveiket tolmácsolják. A folyóirat-kerekasztal résztvevői a verskedvelőket az irodalmi újságok szerkesztésének rejtelmeibe avatják be.
A széles összefogással megvalósuló irodalmi rendezvény házigazdája Paulovics Tamás és a Krúdy Gyula Baráti Társaság. A védnökök és a támogatók sorában ott találjuk Szirbik Imrét, Szentes város polgármesterét és Szentmártoni Jánost költőt, a Magyar Írószövetség elnökét. A találkozó részletes programja a www.vers.hu oldalon o
    Kiadó: Magyar Versmondók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.