2024. április 18. csütörtök

2015. február 26., csütörtök 22:24

Az Egyesület a Magyar Ultrafutásért közleménye
    Budapest, 2015. február 26., csütörtök (OS) - Az EMU Carbon neutralizálja a világkupát! A világ legjobb 6 napos futóversenyének felelős elköteleződése.

Az Egyesület a Magyar Ultrafutásért immáron 5. alkalommal rendezi meg 6 napos futóversenyét Balatonfüreden.(http://emusport.hu/hu/6dayrace)5 kontinens 22 országából 80 kivételes képességű futó érkezik, hogy szinte megállás nélkül rója a köröket 144 órán keresztül. A verseny négyéves története során 16 korosztályos világrekordot és 34 nemzeti rekordot értek el a résztvevők. Mi az a titok, ami e példátlan sikerhez vezetett?
Horváth Jenő, az EMU sportklub vezetője és a 6 napos verseny főszervezője így nyilatkozik erről: "A titok klubunk tagjaiban és baráti körében keresendő. Az ő elkötelezettségük és életfilozófiájuk az, ami az ideérkező sportolók sikerét biztosítja. Ember és környezet harmóniája. Egy olyan rendezett, inspiráló lelki és fizikai környezet, amely elengedhetetlen a kiemelkedő teljesítmények eléréséhez. Maximálisan magunkénak érezzük ".a földet csak kölcsönkaptuk gyermekeinktől " mottó üzenetét. Ennek jegyében fogalmaztuk meg rendezvényünk zöld programját."
2015-ös versenyünket már a Carbon Online kft.-vel konzultálva szervezzük. Páratlan szaktudásuk újabb lökést ad környezetvédelmi tevékenységeinknek: közös célul azt tűztük ki, hogy minimális szintre csökkentsük rendezvényünk carbon-lábnyomát. Mivel a verseny non-stop online videoközvetítését 86 országból követik nyomon, mások számára is megmutathatjuk, a legkisebb szervezet is tehet a fenntartható fejlődésért.
    Kiadó: Egyesület a Magyar Ultrafutásért