2024. május 19. vasárnap

2015. február 27., péntek 14:04

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2015. február 27., péntek (OS) - Tiltakozunk a paksi beruházás nyakló nélküli titkosítása ellen

A Jobbik szerint elfogadhatatlan a paksi beruházás ilyen mértékű, ráadásul 30 évre történő fideszes titkosítása. Ezért a Jobbik sem a Törvényalkotási Bizottságban nem támogatta, sem a parlamenti szavazás során nem fogja támogatni az adófizető polgárok előtti ilyen mértékű indokolatlan titkolózást.

Magyarország energiafüggőségének csökkentése miatt elengedhetetlen a Paks 2 beruházás, a megvalósítás egyes részleteinek titkosítása pedig nemzetbiztonsági szempontból szükséges. Ám a Fidesz túlzásokba esik, Paks 2 részleteinek ilyen nyakló nélküli mennyiségű és ekkora időtávra szóló titkosítása már túlmutat azon a szükséges mértéken, amire például terrorveszély miatt indokoltan szükség lenne.

A Jobbik ezért azt javasolja, a titkosítani szándékozott dokumentumokat tárják a Nemzetbiztonsági Bizottság elé, amely szakmai-politikai felügyeletet tud gyakorolni, hogy csak a valóban indokolt dokumentumokat minősítsék titkosnak.

Kepli Lajos országgyűlési képviselő, a Fenntartható Fejlődés Bizottsága tagja és Staudt Gábor országgyűlési képviselő, a Törvényalkotási Bizottság tagja
    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója