OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2015. február 27., péntek 14:04

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2015. február 27., péntek (OS) - Tiltakozunk a paksi beruházás nyakló nélküli titkosítása ellen

    A Jobbik szerint elfogadhatatlan a paksi beruházás ilyen mértékű, ráadásul 30 évre történő fideszes titkosítása. Ezért a Jobbik sem a Törvényalkotási Bizottságban nem támogatta, sem a parlamenti szavazás során nem fogja támogatni az adófizető polgárok előtti ilyen mértékű indokolatlan titkolózást.

Magyarország energiafüggőségének csökkentése miatt elengedhetetlen a Paks 2 beruházás, a megvalósítás egyes részleteinek titkosítása pedig nemzetbiztonsági szempontból szükséges. Ám a Fidesz túlzásokba esik, Paks 2 részleteinek ilyen nyakló nélküli mennyiségű és ekkora időtávra szóló titkosítása már túlmutat azon a szükséges mértéken, amire például terrorveszély miatt indokoltan szükség lenne.

A Jobbik ezért azt javasolja, a titkosítani szándékozott dokumentumokat tárják a Nemzetbiztonsági Bizottság elé, amely szakmai-politikai felügyeletet tud gyakorolni, hogy csak a valóban indokolt dokumentumokat minősítsék titkosnak.

Kepli Lajos országgyűlési képviselő, a Fenntartható Fejlődés Bizottsága tagja és Staudt Gábor országgyűlési képviselő, a Törvényalkotási Bizottság tagja
    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.