OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2015. március 3., kedd 22:51

Az Erdélyi Szövetség közleménye (4. rész)
    Budapest, 2015. március 3., kedd (OS) - Szalámitaktikával fokozatosan számolják fel a székelység intézményeit (Mikó-kollégium, MOGYE, stb.), hogy értelmiségüktől megfosszák őket a jövőben, és az autonómiatörekvéseiket ellehetetlenítsék!

    Jelenleg Romániában nem az autonómia részét jelentő önigazgató etnikumok szervezeti önállósága épül ki, ami évszázadokon át Erdélyben az igazi multikulturalitást jelentette (egyházi és területi autonómia kereteiben) hanem a még meglévő magyar intézményrendszert építik le szalámi-taktikával. Ez éppen az autonómiával ellenkező folyamat!

     A nemzeti szolidaritás, egyben az egyetemes kisebbségi jogok jegyében tiltakozunk és tiltakozásra hívjuk fel a civil és nem civil szervezeteket, határon innen és túl, mindaddig, amíg elvett és be nem tartott jogainkat vissza nem kapják erdélyi testvéreink!


Budapest, 2015. február 28.
                                                                     Erdélyi Szövetség


    Kiadó: Erdélyi Szövetség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.