OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 17. péntek
Ismertető


2015. március 11., szerda 13:13

A Fidesz-frakció közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. március 11., szerda (OS) - Vége az évtizedes pénzügyi korrupciónak!

    A pénzügyi felügyelet hatékony működésének és az új törvényi környezetnek köszönhetően vége az évtizedes pénzügyi korrupciónak, a csalások korszakát mindenkorra lezárjuk. A szocialisták hiába próbálják hárítani a felelősséget, kormányzásuk alatt semmit nem tettek az évtizedes pénzügyi korrupció ellen, sőt, törvényeikkel, a brókerek kormányzati kinevezésével segítették azt. Az is kiderült, hogy a baloldal ezer szálon kötődik a Buda-Cash körüli céghálózathoz: az MSZP, a DK, az Együtt, a PM emberi ülnek ezekben a cégekben.
A második szocialista brókerbotrányban a keményen dolgozó emberek, kisnyugdíjasok és települések pénzét tüntették el. Tíz éve a szocialisták lazították fel a brókercégek ellenőrzését, akkor kezdődtek a csalások. Kormányzásuk idején a Magyar Fejlesztési Bank tizenhét milliárd forint hitelt adott a Quaestor-csoportnak úgy, hogy a hitelre megfelelő fedezet sem volt. A Quaestor-csoport tulajdonosa a 2010 előtti Gyurcsány-Bajnai-kormányban jó kapcsolatokkal rendelkezett. Ez is azt bizonyítja, hogy a Questor-ügy már a harmadik szocialista brókerbotrány.
A Fidesz elvárja, hogy a cégeket működtető személyek a személyes vagyonukkal is feleljenek a károsultak felé. A nyomozóhatóságoktól és a hamarosan felálló parlamenti vizsgálóbizottságtól pedig azt várjuk, hogy a bűnösök mielőbbi felelősségre vonása megtörténjen, és választ kapjunk arra, hogy hova lett a pénz, kik ezért a felelősök és kik voltak mindennek a haszonélvezői.

    Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.