OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 6. hétfő
Ismertető


2015. március 18., szerda 10:00

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2015. március 18., szerda (OS) - Víz VILÁGNAPJA, 2015. A globális pénzhatalmi rendszer a víz és széndioxid fizikai és kémiai tulajdonságait manipulálva vezette félre a közvéleményt annak érdekében, hogy iparunk, mezőgazdaságunk teljes felszámolásával - csak piaci területként -, legyen képes magába integrálni hazánkat a nemzetközi karvaly tőke karmába.

    A folyamatot katalizálta az ENSZ 1992 - es riói konferencián a VÍZ VILÁGNAPJÁNAK megünnepléséről szóló határozat elfogadása. Az ENSZ szakértői tudatosan figyelmen kívül hagyták, hogy a víz különleges anyag, amely földi körülmények mellett egyszerre lehet jelen mind a három halmazállapotban. Ráadásul feltűnően magas a fajhője, az olvadási hője, és a párolgási hője. Nem vették figyelembe, hogy az üvegház hatás túlnyomó részét a vízgőz okozza, azt sem, ha a levegőben megnövekszik a széndioxid mennyisége, akkor kölcsönhatásba lép a vízgőzzel, és beindul egy visszaszabályozási mechanizmus.
A tengerparttal rendelkező szegény országokat az elöntés veszélyével riogatják. Az ENSZ klímajelentés szerzői szerint, ha továbbra is ellenőrizetlenül nő az üvegházgáz-kibocsátás a tengerszint az évszázad végére akár több mint 91 cm-rel is növekedhet. Valójában a 0 Celsius fokos jég fajtérfogata 8.3 % - al nagyobb, mint a 0 Celsius fokos vízé, a déli sarkon hízik a jég.
A globális pénzhatalomnak legjobban a magyar politikai osztályt sikerült megvezetnie, az Országgyűlés törvénybe iktatta, hogy hazánk területéről a vizek folyjanak el szabadon.  
Juhos László, elnök

    Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.