OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. március 20., péntek 20:19

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2015. március 20., péntek (OS) - Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének köszöntőlevele Kocsis Fülöp püspök kinevezése alkalmából

    
Kocsis Fülöp részére
metropolita

Hajdúdorogi Metropólia


Excellenciás és Főtisztelendő Püspök Úr!

Nagy örömmel értesültem a hírről, miszerint Őszentsége, Ferenc pápa március 20-án megalapította a Magyar Katolikus Egyházon belül működő Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyházat Debrecen székhellyel. Az alapítással Őszentsége részéről hatalmas megtiszteltetés érte mind a magyar görög katolikusokat, mind pedig Magyarországot. További nagy örömömre szolgál, hogy Őszentsége a Hajdúdorogi Egyházmegyét metropolitai székké emelte, amelynek első metropolitájává Önt nevezte ki.

Engedje meg, hogy ebből az alkalomból gratulációmat és jókívánságaimat fejezzem ki. Excellenciás és Főtisztelendő Úr püspöksége és apostoli kormányzósága alatt mindig nagy szolgálatot tett a magyarországi görög katolikus hívek, valamint az egyház és a jó Isten számára. Mindig jó érzéssel tölt el, ha arra az együttműködésre és együtt gondolkodásra gondolok, amely az évek során a magyarországi görög katolikus egyház és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között jött létre, a szegények, roma embertársaink és minden magyar javára.

Főpásztori szolgálatához áldást és örömet kívánok!


Budapest, 2015. március 20.
                                                                  
Balog Zoltán



    Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma
    
-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.