2024. május 21. kedd

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. április 20., hétfő (OS) -

DK: 30 milliárdos kárt is okozhatott Vajna kaszinómonopóliuma

A Világgazdaság szerint 6,2 milliárd forintos játékadó-bevétel várható a Magyarországon működő 8 kaszinó után. A korrupt kormány bukmékere nagyon jól járt a kaszinómutyival, az adófizetők azonban nagyon is rosszul, ugyanis Andy Vajnának jóval kevesebb adót kell fizetnie elődeinél. Míg régen félmillió forint volt egy gép után a fix adó, ez most már százalékos, egyben jóval kevesebb is a fél millió forintnál.

A sajtó szerint a most várt 6 milliárd forint helyett korábban 30-40 milliárd forint bevétele volt az országnak a szerencsejátékból. Ez egyben azt is jelenti, hogy a kormány nagyjából 30 milliárd forintos kárt okoz az országnak azért, hogy a "megbízhatósági alapon", pályázat nélkül kiválasztott filmügyi biztosát gazdagítsa.

Vajna így 15 milliárdot tehet zsebre, míg a magyar állam továbbra is csak szegényedik, az egészségügy összeomlik és soha nem éheztek annyian az országban, mint most. Ebből a 15 milliárd forintból Andy Vajna akár jótékonykodhatna is korunk reménytelen Magyarországának újkeletű kaszinómilliárdosaként.

A Demokratikus Koalíció szerint Vajna korrupt kaszinómonopóliuma csak az Orbán-kormány bukásáig tart. A DK szerint az orbáni korrupciót csak átláthatósággal és ellenőrizhetőséggel lehet majd eltörölni, ezért a kormányváltás után új pályázatokat kell majd kiírni a kaszinókoncessziókra.

Gréczy Zsolt
Szóvivő