OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 21. kedd
Ismertető


2015. április 20., hétfő 15:40

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. április 20., hétfő (OS) -

    DK: 30 milliárdos kárt is okozhatott Vajna kaszinómonopóliuma


A Világgazdaság szerint 6,2 milliárd forintos játékadó-bevétel várható a Magyarországon működő 8 kaszinó után. A korrupt kormány bukmékere nagyon jól járt a kaszinómutyival, az adófizetők azonban nagyon is rosszul, ugyanis Andy Vajnának jóval kevesebb adót kell fizetnie elődeinél. Míg régen félmillió forint volt egy gép után a fix adó, ez most már százalékos, egyben jóval kevesebb is a fél millió forintnál.

A sajtó szerint a most várt 6 milliárd forint helyett korábban 30-40 milliárd forint bevétele volt az országnak a szerencsejátékból. Ez egyben azt is jelenti, hogy a kormány nagyjából 30 milliárd forintos kárt okoz az országnak azért, hogy a "megbízhatósági alapon", pályázat nélkül kiválasztott filmügyi biztosát gazdagítsa.

Vajna így 15 milliárdot tehet zsebre, míg a magyar állam továbbra is csak szegényedik, az egészségügy összeomlik és soha nem éheztek annyian az országban, mint most. Ebből a 15 milliárd forintból Andy Vajna akár jótékonykodhatna is korunk reménytelen Magyarországának újkeletű kaszinómilliárdosaként.

A Demokratikus Koalíció szerint Vajna korrupt kaszinómonopóliuma csak az Orbán-kormány bukásáig tart. A DK szerint az orbáni korrupciót csak átláthatósággal és ellenőrizhetőséggel lehet majd eltörölni, ezért a kormányváltás után új pályázatokat kell majd kiírni a kaszinókoncessziókra.


Gréczy Zsolt
Szóvivő
Demokratikus Koalíció
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.