OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2015. április 21., kedd 12:36

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2015. április 21., kedd (OS) - Az agrártárca támogatja a Nemzetgazdasági Minisztérium javaslatát

    A Földművelésügyi Minisztérium üdvözli Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter javaslatát, miszerint a mezőgazdasági munkakörben foglalkoztatott 25 és 55 év közötti munkavállalók foglalkoztatása esetén a munkáltató 14,5 százalékos kedvezményt érvényesíthessen az őt terhelő szociális hozzájárulási adóból.

A kedvezmény a bruttó munkabér után jár, de legfeljebb 100 ezer forint után érvényesíthető. A kedvezmény egész hónapra akkor érvényesíthető, ha a munkavállalót a hónap egészében mezőgazdasági munkakörben foglalkoztatják. Azon hónapok tekintetében, amelyben a munkavállaló a 25. és 55. életévét betölti, a kedvezmény nem vehető igénybe, tekintettel arra, hogy ekkor még, illetve már érvényesíthető a huszonöt év alatti és az ötvenöt év feletti munkavállalók után járó kedvezmény.

A kormány várhatóan július elsejétől terjesztené ki a kedvezményt. A mezőgazdaság kifehérítésén túl az intézkedés célja, hogy az úgynevezett egyszerűsített foglalkoztatottak is állandó bejelentett munkát kaphassanak. Az újabb kedvezmény bevezetésével a mezőgazdaságban dolgozók száma tovább emelkedhet.

    Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.