OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2015. április 22., szerda 18:38

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2015. április 22., szerda (OS) -

    A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége – a Kossuth Lajostól idézett "A Haza örök" jelmondat jegyében – 2015. április 21-én tartotta éves Küldöttgyűlését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dísztermében.
Kelemen József ny. altábornagy, a BEOSZ elnöke üdvözlő szavait követően, a Szövetség 77 önálló tagegyesületének, valamint három tagszövetségének küldöttei és a meghívott vendégek napirend előtt megemlékeztek a Szövetség alapításának jubileumi, 25. évfordulójáról. Önzetlen munkájukért számos személy és egyesület vehette át a Honvéd Vezérkar, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi parancsnokának, csapatainak és intézményeinek, valamint a BEOSZ elnökségének elismeréseit.
A Küldöttgyűlés résztvevői meghallgatták és megvitatták a Szövetség elnökségének 2014. évi beszámolóját, a 2014. évi gazdálkodásról szóló beszámolót, a Felügyelő Bizottság beszámolóját, majd a Tanácsadó Testület és a "Bajtársainkért" Alapítvány Kuratóriumának tájékoztatóját, a 2015. évre szóló munka- és rendezvénytervet, a 2015. évi pénzügyi tervet, továbbá a Számviteli Politikát. Az írásos előterjesztések és az elhangzottak feletti vitát követően a küldöttek döntöttek a beszámolók és a 2015. évi tervek elfogadásáról. Ezt követően a Küldöttgyűlés elfogadta egy szervezet tagfelvételi kérelmét.
A BEOSZ 2015-ben is a nyugállományú katonák és hozzátartozóik érdekvédelmét, a katonai hagyományápolást és a kegyeleti gondoskodásban való részvételt tekinti legfontosabb feladatának.

    Kiadó: Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.