2024. április 19. péntek

2015. április 22., szerda 18:38

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2015. április 22., szerda (OS) -

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége – a Kossuth Lajostól idézett "A Haza örök" jelmondat jegyében – 2015. április 21-én tartotta éves Küldöttgyűlését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem dísztermében.
Kelemen József ny. altábornagy, a BEOSZ elnöke üdvözlő szavait követően, a Szövetség 77 önálló tagegyesületének, valamint három tagszövetségének küldöttei és a meghívott vendégek napirend előtt megemlékeztek a Szövetség alapításának jubileumi, 25. évfordulójáról. Önzetlen munkájukért számos személy és egyesület vehette át a Honvéd Vezérkar, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi parancsnokának, csapatainak és intézményeinek, valamint a BEOSZ elnökségének elismeréseit.
A Küldöttgyűlés résztvevői meghallgatták és megvitatták a Szövetség elnökségének 2014. évi beszámolóját, a 2014. évi gazdálkodásról szóló beszámolót, a Felügyelő Bizottság beszámolóját, majd a Tanácsadó Testület és a "Bajtársainkért" Alapítvány Kuratóriumának tájékoztatóját, a 2015. évre szóló munka- és rendezvénytervet, a 2015. évi pénzügyi tervet, továbbá a Számviteli Politikát. Az írásos előterjesztések és az elhangzottak feletti vitát követően a küldöttek döntöttek a beszámolók és a 2015. évi tervek elfogadásáról. Ezt követően a Küldöttgyűlés elfogadta egy szervezet tagfelvételi kérelmét.
A BEOSZ 2015-ben is a nyugállományú katonák és hozzátartozóik érdekvédelmét, a katonai hagyományápolást és a kegyeleti gondoskodásban való részvételt tekinti legfontosabb feladatának.

Kiadó: Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége