OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. április 28., kedd 09:41

Az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért Közép-Kelet-Európa Alapítvány közleménye (2.rész)
    Budapest, 2015. április 28., kedd (OS) - Hamis beutalóval pszichiátriára kényszerítve

    ...megtartott ún. bírói szemle, amely a pszichiátriai elhelyezés jogosságát hivatott elbírálni – és amelyre egyébként általában nem jellemző, hogy szembe menne a pszichiáterek ítéletével –, állapította meg, hogy nincs valódi ok, amiért a férfit a pszichiátrián kellene tartani: haza kell engedni. A férfi személyes szabadságának megsértése miatt feljelentést tett a rendőrségen.
A gyöngyösi férfi ügye nem egyedi: a statisztika szerint Magyarországon minden évben több mint tízezer alkalommal (!) kerül sor pszichiátriai kényszerbeszállításra, ám hogy ebből mennyi történik jogtalanul, arról nincs statisztika, csupán a konkrét esetekből lehet következtetni arra, hogy ilyenek rendszeresen történnek – nyilatkozta az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért nevű jogvédő szervezet, amely a férfi ügyét felkarolta.

    Kiadó: Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért Közép-Kelet-Európa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.