OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. május 4., hétfő 15:57

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága közleménye
    Budapest, 2015. május 4., hétfő (OS) -

    A vasfüggöny – a második világháború következményei

Az Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformja és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága A vasfüggöny – a második világháború következményei címmel nemzetközi konferenciát rendez, melynek célja az európai történelmi ismeretek gyarapítása, az 1945-től 1990-ig kettéválasztott Európa nyugati és keleti fele közötti integráció és jobb megértés elősegítése.
Az előadások átfogó képet adnak a második világháború után hatalomra jutott kommunista diktatúrákról; ismertetik a legutóbbi statisztikai kutatásokat arról, hány embert gyilkoltak meg a vasfüggönynél; elemzik a nyugati világnak a vasfüggöny túloldalán élőkkel kapcsolatos ismereteit.
Az eseményt Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke nyitja meg. A konferencián előad többek között Göran Lindblad, az Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformjának elnöke; Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség Európai uniós ügyekért felelős államtitkára; Tőkés László európai parlamenti képviselő; Łukasz Kamiński, a Nemzeti Emlékezet Intézete elnöke; Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnöke.
Az Európai Emlékezet és Lelkiismeret Platformja nemzetközi ernyő- és lobbyszervezetként nagy hangsúlyt fektet a totalitárius történelmi múlt kutatására, közös európai történelemszemlélet kialakítására. A magyar Nemzeti Emlékezet Bizottsága 2014 óta tagja a Platformnak.

További információ, részletek: www.neb.hu

    Kiadó: Nemzeti Emlékezet Bizottsága

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.