OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2015. május 16., szombat 16:21

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2015. május 16., szombat (OS) - Veszélyben a HÉV-alagút – veszélyben a fonódó villamos?

    A BKK-nak egy hónapra volt szüksége ahhoz, hogy rájöjjön arra, amit már minden budapesti tudott: a budai fonódó villamos nem építhető meg a Margit híd és a Batthyány tér közötti HÉV-alagút megerősítése nélkül. Érthető a kivitelezők döntése, akik nem vállalták az építkezés folytatását a nem ilyen célra tervezett alagút felett, noha ezt a döntést a BKK-nak kellett volna meghoznia, ráadásul már hetekkel ezelőtt.

Amikor egy hónappal ezelőtt megrepedt a szerkezet és betondarabok hullottak a vágányokra, egyértelművé vált, hogy az alagút nem bírja majd el az új villamos pályáját és a több tíztonnás szerelvényeket. Megfelelő előkészítéssel, szakmai tervezéssel és hozzáértő munkaszervezéssel a mostani botrány elkerülhető lett volna.

Itt már nem elég a kozmetika, el kell végezni az alagút teljes megerősítését, máskülönben a budapestiek biztonsága kerül veszélybe. Szégyen, hogy a főváros és a BKK nem gondolt erre korábban. Választ várunk a főváros vezetésétől arra, hogy a mostani leállás, illetve az alagút nyári lezárása mennyivel lassítja a budai fonódó villamoshálózat építését és veszélyezteti-e a beruházás sokmilliárdos uniós támogatását.

Horváth Csaba,
fővárosi frakcióvezető

Őrsi Gergely,
II. kerületi elnök

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.