OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. május 24., vasárnap 13:42

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. május 24., vasárnap (OS) - DK: Hiába a bevándorlók elleni uszítás - a kivándorlás az igazi gond

    A Vasárnapi Hírek és a Publicus közvélemény-kutató közös kutatása szerint az emberek sokkal nagyobb problémának tartják a kivándorlást, mint a bevándorlást. A Tárki felmérése szerint soha nem látott módon gyorsult fel a kivándorlás, az pedig kifejezetten 1956-ot idézi, hogy az emberek harmada politikai okokból hagyja el hazánkat. A jövő generáció szintén menekülést fontolgat, hiszen a diákok 60%-a nem biztos abban, hogy Magyarországon szeretne továbbtanulni.
    Nem talált célba a kormányzati gumicsont: a külföldre távozó barátok és a szétszakadt magyar családok ezrei sokkal inkább zavarnak minket, mint a miniszterelnöki uszítás középpontjában álló pár száz koszovói gyermek és háború elől menekülő - majd továbbálló - család. Orbán Viktor és a teljes állami propagandagépezet tudatos hisztériakeltése sem tudja már elfedni a szomorú tényt: a reménytelenségben tartott milliókat csak a lehetőségeik korlátozzák az elmenekülésben.
    A Demokratikus Koalíció szerint a statisztikák egyértelmű bizonyítékai az Orbán-kormány kudarcának: uszítással nem lehet elfedni egy jogállamot tipró korrupt hatalom önkényes és cinikus országfosztását, a demokrácia leépítését, milliók mélyszegénységben tartását. A DK szerint a külföldre szakadt magyarok a Nyugatot választották, márpedig hazánk is újra lehet Nyugat: egy kormányváltás választ el minket egy nyugati típusú európai Magyarországtól.


Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök DK
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.