OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. május 24., vasárnap 14:44

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. május 24., vasárnap (OS) - A Demokratikus Koalíció üdvözli az ír népszavazás eredményét

    Népszavazás döntött Írországban arról, hogy a melegek is házasságot köthessenek a szigetországban. A hagyományosan katolikus írek kétharmada igennel voksolt, világosan és egyértelműen kifejezve, hogy minden embernek ugyanolyan jogok járnak, függetlenül partnere nemétől. Írország elsöprő erővel csatlakozott ahhoz a 18 országhoz, ahol létezik az egyneműek házasságának intézménye.
    A szigetországgal újabb keresztény ország mutat példát elfogadásból, emberségből és jogegyenlőségből. A folyamat persze nem új, Nyugat-Európa országainak többsége már évek óta lehetővé teszi az egyneműek házasságát. Hazánk sajnos ebből a szempontból is még a vadkelethez tartozik, ahol nemi identitás alapján lehet emberek jogait korlátozni, állami vasakarattal megakadályozva két ember szabad döntését, házasságuk létrejöttét.
    A Demokratikus Koalíció szerint Írország keresztény országként is példamutató: a mindennapi élet szabadságánál és egymás elfogadásánál kevés nemesebb keresztény érték létezik. A DK szerint a kormányváltás utáni európai Magyarországon semmilyen kormánynak nem lehet joga ahhoz, hogy törvényekkel korlátozza állampolgárai döntését és mindennapi szabadságát.


Sebián-Petrovszki László
Pártigazgató
Az LMBTQ munkacsoport vezetője DK
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.