2024. április 26. péntek

2015. május 24., vasárnap 14:44

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. május 24., vasárnap (OS) - A Demokratikus Koalíció üdvözli az ír népszavazás eredményét

Népszavazás döntött Írországban arról, hogy a melegek is házasságot köthessenek a szigetországban. A hagyományosan katolikus írek kétharmada igennel voksolt, világosan és egyértelműen kifejezve, hogy minden embernek ugyanolyan jogok járnak, függetlenül partnere nemétől. Írország elsöprő erővel csatlakozott ahhoz a 18 országhoz, ahol létezik az egyneműek házasságának intézménye.
    A szigetországgal újabb keresztény ország mutat példát elfogadásból, emberségből és jogegyenlőségből. A folyamat persze nem új, Nyugat-Európa országainak többsége már évek óta lehetővé teszi az egyneműek házasságát. Hazánk sajnos ebből a szempontból is még a vadkelethez tartozik, ahol nemi identitás alapján lehet emberek jogait korlátozni, állami vasakarattal megakadályozva két ember szabad döntését, házasságuk létrejöttét.
    A Demokratikus Koalíció szerint Írország keresztény országként is példamutató: a mindennapi élet szabadságánál és egymás elfogadásánál kevés nemesebb keresztény érték létezik. A DK szerint a kormányváltás utáni európai Magyarországon semmilyen kormánynak nem lehet joga ahhoz, hogy törvényekkel korlátozza állampolgárai döntését és mindennapi szabadságát.

Sebián-Petrovszki László
Pártigazgató