OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. május 27., szerda 11:19

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. május 27., szerda (OS) - Ma dönt a Nemzeti Választási Bizottság: útjára indulhat a vasárnapi zárva tartás eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezés?

    A Nemzeti Választási Bizottság ma délutáni ülésén dönt az MSZP vasárnapi zárva tartás eltörléséről szóló népszavazási kezdeményezéséről. Az MSZP még április 21-én két népszavazási kezdeményezést nyújtott be.  Az egyik népszavazási kérdés a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény eltörléséről, a másik a nyitva tartó boltokban dolgozók 200%-os vasárnapi bérpótlékáról szól. A koncepció világos: ha gazdaságilag megéri, lehessenek nyitva a boltok vasárnap, ebben az esetben azonban kiemelten fizessék meg a vasárnap dolgozó munkavállalókat.

A vasárnapi bérpótlékról szóló népszavazási kérdést már két héttel ezelőtt egyhangú döntéssel hitelesítette az NVB. Ezzel eldőlt, hogy az üzletek vasárnapi nyitva tartartásáról és a vasárnapi pihenőnapról szóló kérdés tárgya jogi szempontból nem azonos. Ezzel az is eldőlt, hogy a munkáspárti álkérdés alapján nem tagadható meg az MSZP kezdeményezésének hitelesítése.

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.