2024. április 27. szombat

2015. május 27., szerda 15:15

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2015. május 27., szerda (OS) - A köztársasági elnök tehetne a környezetvédelemért, de csak beszél róla

Áder János a klímaváltozás elleni harc fontosságáról beszélt a Fővárosi Közgyűlés előtt. A köztársasági elnök jól láthatóan szeretne a korábbi amerikai alelnök, Al Gore nyomdokaiba lépni - kár, hogy a környezetvédelem, a fenntarthatóság ügyét csak szavakban képviseli, tettekben nem.

Áder János elnökként aláírta azt a paksi szerződést, amely nemcsak évtizedekre adósítja el Magyarországot a szomszédban háborút viselő Oroszország felé, de elavult és veszélyes technológiába is öli bele a magyar adófizetők pénzét. Áder János eddig egyetlen szót nem szólt a paksi szerződés ellen.

A köztársasági elnöknek és pártjának, a Fidesznek is fel kellene ismernie, hogy energetikai forradalom zajlik a világban. Egyre olcsóbb lesz megújuló energiaforrásokat használni. A Nemzetközi Energiaügynökség (IAE) szerint 50 éven belül a világ áramtermelésének felét a napenergia fogja adni. Ehhez képest Áder János és pártja elkötelezte az országot a paksi bővítés mellett, ami soha nem fog megtérülni. Amíg Áder János nem szólal fel az értelmetlen, pazarló és a korrupció érdekében 30 évre titkosított paksi beruházás ellen, teljesen hiteltelenek a klímaváltozásról elmondott beszédei.

Kunhalmi Ágnes,
az MSZP budapesti elnöke