OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2015. május 27., szerda 15:15

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2015. május 27., szerda (OS) - A köztársasági elnök tehetne a környezetvédelemért, de csak beszél róla

    Áder János a klímaváltozás elleni harc fontosságáról beszélt a Fővárosi Közgyűlés előtt. A köztársasági elnök jól láthatóan szeretne a korábbi amerikai alelnök, Al Gore nyomdokaiba lépni - kár, hogy a környezetvédelem, a fenntarthatóság ügyét csak szavakban képviseli, tettekben nem.

Áder János elnökként aláírta azt a paksi szerződést, amely nemcsak évtizedekre adósítja el Magyarországot a szomszédban háborút viselő Oroszország felé, de elavult és veszélyes technológiába is öli bele a magyar adófizetők pénzét. Áder János eddig egyetlen szót nem szólt a paksi szerződés ellen.

A köztársasági elnöknek és pártjának, a Fidesznek is fel kellene ismernie, hogy energetikai forradalom zajlik a világban. Egyre olcsóbb lesz megújuló energiaforrásokat használni. A Nemzetközi Energiaügynökség (IAE) szerint 50 éven belül a világ áramtermelésének felét a napenergia fogja adni. Ehhez képest Áder János és pártja elkötelezte az országot a paksi bővítés mellett, ami soha nem fog megtérülni. Amíg Áder János nem szólal fel az értelmetlen, pazarló és a korrupció érdekében 30 évre titkosított paksi beruházás ellen, teljesen hiteltelenek a klímaváltozásról elmondott beszédei.

Kunhalmi Ágnes,
az MSZP budapesti elnöke

    Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.