OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. május 29., péntek 15:11

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. május 29., péntek (OS) - Biztonságosabb sztrádakapcsolatok szüntetik meg a torlódásokat Érdnél és Törökbálintnál

    Júniusban megkezdődik az M0-M7 törökbálinti és az M7 autópálya kapacitáshiányos Érd, Iparos úti csomópontjainak átépítése. A beruházásoknak köszönhetően 2016 nyarára megszűnnek az állandó torlódások. A kivitelezés részleteiről Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára, T. Mészáros András Érd polgármestere, Elek István Törökbálint polgármestere és Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs igazgatója sajtótájékoztatón számoltak be 2015. május 29-én, Érden.

Az M7 autópálya érdi csomópontja kapacitáshiányos: a reggeli csúcsban a pályára Budapest felé felhajtó forgalomban a helyközi autóbuszok számára is jelentős időveszteséget okozó torlódások keletkeznek Érd Parkváros központjában. Délután pedig az Érdre lehajtó forgalom okoz rendszeres torlódásokat az M7 autópályán, esetenként a forgalmi sávban is. A beruházás során a reggeli csúcsidőben az Érdről Budapestre, a délutáni csúcsidőben pedig Budapestről Érdre haladó forgalom előnyét biztosító forgalomszabályozást alakítanak ki. A kivitelezés keretében négy összehangolt jelzőlámpás és egy kiemelt sarokirányos körforgalmú csomópont épül, az Iparos út az M7 autópálya és a Törökbálinti út között 2x2 forgalmi sávra bővül.

    Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.