OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. július 20., hétfő 15:17

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2015. július 20., hétfő (OS) - Liberálisok: Vida Ildikónak nem most, hanem 277 nappal ezelőtt kellett volna távoznia hivatalából. Ekkor ismerte el a NAV elnöke, hogy rajta van az USA-ból kitiltottak listáján.

    A kormánynak mindaddig, amíg Simicska Lajoshoz jó viszony fűzte Orbán Viktort, nem tűnt fel, hogy egy egész ország bizalma rendült meg a NAV-ban és a tisztességes adózásban. Amíg Orbán Viktor baráti oligarchaként tekintett Simicska Lajosra, addig Varga Mihály is szemet húnyt a KÖZGÉP vezetőjének embereként ismert Vida ügyei fölött. Mindaddig, amíg a kormány politikai és pénzügyi érdeke úgy kívánta, nem számított, hogy még az Állami Számvevőszék is jelentős hiányosságokat tart fel az adóhivatal működésében. Csak most - amikor az Orbán-Simicska viszony már nem felhőtlen - kezdett a kormány átnyúlni Vida feje fölött és lebegtette meg naponta esetleges távozását.

A Liberálisok szerint az, hogy Vida Ildikó a kitiltási botrány után hivatalában maradt, mérhetetlen károkat okozott a közbizalomban és az adózási morálban. Sajnálatos, hogy most is úgy távozik, hogy a korrupciós vádakat nem tisztázta, pedig a magyar állampolgárok   jogos elvárása, hogy a korrupciónak politikai és büntetőjogi következményei legyenek. Az ügy súlyos bizonyítványt állított ki a kormányról is, hiszen Vida és a kitiltási lista kapcsán nem volt kormányzati szereplő, aki ne hazudott volna. A kormányzati hazugság most, Vida Ildikó lemondása kapcsán is folytatódott, hiszen a NAV elnök lemondását elhallgatták.

    Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.