OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 8. szerda
Ismertető


2015. július 20., hétfő 18:18

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. július 20., hétfő (OS) - Mindenki jól járna a férfiak 40 évi munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának lehetőségével

    A kormányra készülő nemzeti párt minden lehetséges támogatást biztosítani fog ahhoz a népszavazási aláírásgyűjtéshez, ami azt célozza, hogy a férfiak 40 év munkaviszony után történő nyugdíjba vonulás feltételeit megteremtse. A Jobbik ezt a témát 2014 telétől egészen mostanáig folyamatosan napirenden tartotta, s több mint 200 ezer aláírást gyűjtöttünk össze, hogy véleménynyilvánítás keretében nyomást gyakoroljunk a kormányra.  

Az 55 és 64 év közötti korosztályban tíz emberből mindössze négynek van ma munkája Magyarországon, hat ember nem dolgozik, jellemzően azért, mert a munkaerőpiac nem tud a részükre munkát biztosítani. A férfiak 25 százaléka hamarabb hal meg, mint hogy elérné a nyugdíjkorhatárt, de aki el is éri, átlagosan csak 5-6 évig tudja élvezni a nyugdíjas éveket. Az ország teherbíró képessége viszont lehetővé teszi, hogy a Jobbik által is szorgalmazott intézkedés megvalósuljon.

A Jobbik szerint minden egyes negyven év után nyugdíjba vonuló után egy új munkahely jöhet létre, amit a fiatalok tudnak betölteni, így ilyen módon elkerülhető, hogy a fiatalok munka híján külföldre távozzanak. A Jobbik biztos benne, hogy a férfiak 40 év munkaviszony után történő nyugdíjba vonulásának lehetőségét a sikeres jobbikos aláírásgyűjtés után most már egy ügydöntő népszavazásra tudja vezetni, amelyhez minden segítséget megadunk.
    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.