OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. szeptember 4., péntek 11:44

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (OS) - Tények a Vidékfejlesztési Programról

    A Vidékfejlesztési Program a MOSZ állításával szemben nem zárja ki a nagyüzemeket a támogatottak köréből, csupán azt kívánja elérni a kormány, hogy arányosan részesedjenek a vidékfejlesztési támogatásokból. A 2007-2013-as időszak mezőgazdasági támogatásaiból a nagyüzemek aránytalanul nagy mértékben részesültek. A vidékfejlesztési beruházási támogatások 50 százaléka a pályázók 1 százalékához jutott el. A kormány azon az igazságtalan támogatási rendszeren változtat az új programmal, melyben oligarcha körök hatalmas támogatási forrásokhoz jutottak és mely rendszer szabályait, eljárásrendjét még a szocialista kormányzat alkotta még 2006-2007-ben. A Vidékfejlesztési Program a magyar mezőgazdaság gerincét adó családi gazdaságokat kívánja elsősorban támogatni. Az alacsony versenyképességi küszöb meghatározásával sikerült elérni, hogy a gazdák lehető legszélesebb rétegei férhessenek hozzá a beruházási támogatásokhoz.
    
     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.