OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. szeptember 4., péntek 13:00

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 4., péntek (OS) -

    DK: A 89’-es Orbán elszörnyedne a 2015-ös embercsempész-barát Orbán-kormány láttán!

A kormány olyan törvényjavaslatokat akar ma elfogadtatni, amelyek több éves börtönbüntetéssel járó bűncselekménnyé nyilvánítanák az illegális határátlépést, lehetővé tennék a hadsereg fegyveres fellépését a menekült családok, nők és gyerekek ellen, valamint feljogosítanák a rendőrséget az emberek otthonaiba történő engedély nélküli erőszakos behatolásra.

A DK országgyűlési képviselői ma nemmel fognak szavazni a kormány törvényjavaslataira, amelyek nem fogják csökkenteni a Magyarországra érkező menekültek számát, ellenben alkalmasak egy embertelen diktatúra légkörét megteremteni hazánkban. Az emberséges viselkedést üldöző, otthonokba betörő rendőrök, és az ártatlan, fegyvertelen menekült családokra szegezett fegyverek civilizált, európai ember számára elfogadhatatlan intézkedések.

Menekültügyi szakértők szerint a menekültek börtönnel való fenyegetése továbbá csak az embercsempészet fellendítésére és az embercsempészek árainak, valamint a pokolba tartó teherautók számának növelésére alkalmasak. A háborúból menekülőket nem állítják meg jogszabályok: ez nem menekültpolitika, hanem embercsempész-barát politika.

A DK szerint most az egyetlen politikai feladat a közös európai kvótarendszer elfogadása lenne, a technikai feladatok pedig továbbra is kimerülnek a menekültek gyors regisztrálásában, átmeneti és emberséges ellátásában, valamint továbbutazásuk segítésében.

Oláh Lajos
Ogy képviselő DK
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.