OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 4. szombat
Ismertető


2015. szeptember 14., hétfő 17:48

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 14., hétfő (OS) - A Reális Zöldek Klub tiltakozik Áder János köztársasági elnök kampánya ellen, amelynek során fizetett rádióhirdetésekkel gyűjt aláírásokat az Al Gore által kezdeményezett tudománytalan klímavédelmi intézkedések érdekében. Nem vitatjuk a klímaváltozás tényét, azonban vitatjuk ebben az emberi széndioxid kibocsátás szerepét.

    A nemzetközi széndioxid ellenes klímahisztéria a NASA és az IPCC által közzétett, szándékosan meghamisított adatokra épül, célja egyes gazdaságilag kiszolgáltatott országok rákényszerítése számukra kedvezőtlen műszaki ipargazdasági intézkedésekre.
Meggyőződésünk, hogy a klímaváltozás elleni szélmalomharc az új gyarmatosítás egyik módszere, amelynek folyamán, a klímavédelem ürügyén hazánkra rákényszerített széndioxid kvótakereskedelem és megújuló energia célkitűzések miatt súlyos gazdasági károkat leszünk kénytelenek elviselni.
Ha az Államelnök úr nem szándékozik kiállni a nemzeti érdekek mellett, annyi legalább elvárható lenne, hogy ne támogasson olyan külföldről kezdeményezett intézkedéseket, amelyek következménye hazánk energia függőségének és gazdasági kiszolgáltatottságának fokozódása.
Ha pedig az Államelnök úr a hiányos tudományos ismeretei miatt tényleg elhiszi, hogy a széndioxid okozza a klímaváltozást, miért nem támogatja inkább vízerőművek építését, amelyekkel olcsón biztosítani lehetne legalább egymillió hazai háztartás áramszükségletét, miközben elősegítené a nemzetközi klímavédelmi intézkedések teljesítését is.
Juhos László, elnök



     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.