OS Országos Sajtószolgálat
2022. május 21. szombat
Ismertető


2015. szeptember 22., kedd 09:21

A Motiváció Oktatási Egyesület közleménye
    Budapest, 2015. szeptember 22., kedd (OS) -

    A Motiváció Műhely által indított IntegRÁCIÓ-kampány üzenete, hogy a hátrányos helyzetű tanulók együttnevelése többségi tanulókkal hosszú távon egyrészt egy békés társadalom alapjait teremti meg, másrészt gazdasági érdek (ráció) is.

A kampányban 09.21-09.26 között Szegedről Nyíregyházára biciklizünk, a túra egyes állomásain érzékenyítő foglalkozásokat tartunk középiskolákban. Nyíregyházán a túrát előadások, kerekasztal-beszélgetés és nyilvános társasjáték zárja.

A Szeged-Nyíregyháza-útvonal szimbolikus, hiszen 2007-ben mindkét településen megszüntettek egy szegregált általános iskolát. Míg Szegeden – többek között a Motiváció Hallgatói Mentorprogram elnevezésű kezdeményezésnek köszönhetően – viszonylag konfliktusmentesen megvalósuló folyamatról beszélhetünk, addig Nyíregyházán – részben támogató programok hiánya miatt – máshogy alakult a történet. Az iskolát előbb megszüntették, ám egyházi (Görögkatolikus) fenntartásban ma is működik, továbbra is szegregált módon. Az utóbbi egy évben "törvényi legitimációja" is született szegregációnak.

A túra során minden nap friss filmekkel és élménybeszámolókkal jelentkezünk, melyek a facebook eseményünkön, valamint a honlapunkon követhetőek.

Filmünk a biciklitúra előkészületeiről: https://youtu.be/whJyk6jW69k

Facebook-eseményünk: https://www.facebook.com/events/863365233748938/

Honlapunk: motivaciomuhely.hu

Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/MMuhely

Az IntegRÁCIÓ kampány finanszírozója a Norvég Civil Támogatási Alap.
     Kiadó: Motiváció Oktatási Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.