OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2015. szeptember 23., szerda 09:46

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. szeptember 23., szerda (OS) - Merre tart Európa? –a KEP szerint

    A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület (KEP) szeptember 22-i budapesti Törzsasztal Fórumán megvitatta és pozitíven értékelte az idei V. Magyar Világtalálkozó KEP által szervezett kiemelt közéleti rendezvényét, amely "Merre tart Európa?" címmel értékelte az Európai Unió helyzetét és levonta a legfontosabb következtetéseket. A KEP 2 napos, májusi Társadalmi Párbeszéd Fóruma mintegy 30 tekintélyes előadója között több professzor, akadémikus, Európai Uniós főtisztviselő, miniszteri és államtitkári rangú vezető is volt. A KEP mostani Törzsasztal Fóruma bevezetőjében Czeglédi József a KEP elnöke és egyben az idei Magyar Világtalálkozó "Merre tart Európa?" című Fóruma szervezőbizottsági elnöke hangsúlyozta, hogy Európa helyzetének korábbi vizsgálata azt mutatta, hogy Európa súlyos válságban van, amely a társadalmi és gazdasági struktúra valamennyi szféráját érinti. Professzor Marinovich Endre a KEP társelnöke, a VERITAS főigazgató helyettese és a mostani Törzsasztal Fórum moderátora vezetésével lefolytatott vita és Vasvári József KEP klubigazgató által bemutatott válogatott video-előadások alapján megállapítható, hogy az európai integráció jelentős reformok nélkül nem tartható fenn. Az EU intézkedéseit többen sürgették. A vitában felszólalt többek között Tanka László a Magyar Világtalálkozó elnöke és Gantner Péter történész.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.