OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2015. október 13., kedd 07:20

A Védegylet Egyesület közleménye
    Budapest, 2015. október 12., hétfő (OS) - Kormányellenes kormánymeghatalmazott

    Egy évvel a kinevezése után, 2015. július 22-én Baranyai Gábor vízlépcső-ügyi kormánymeghatalmazott arról jutott egyetértésre a szlovák partnerével, hogy figyelmen kívül kell hagyni a hágai Ítéletet.

Történt ez annak ellenére, hogy amikor a miniszterelnök felhatalmazta, hogy vezesse a magyar-szlovák tárgyalások folyamán a magyar küldöttséget, akkor egyúttal meghatározta a tárgyalások célját is: "egyetértek a Magyarország Kormánya és a Szlovák Köztársaság Kormánya között a hágai Nemzetközi Bíróság 1997. szeptember 25-i ítéletével ... összhangban álló, az Ítélet végrehajtása érdekében megalkotandó, a ... Szerződést ... felváltó vagy kiegészítő megállapodás ... létrehozásával".

Baranyainak a kormánymeghatalmazottak pozsonyi találkozójáról az igazságügyi miniszter számára összeállított 2015. július 23-i Feljegyzését, valamint munkatársunknak a Feljegyzésről készített elemzését október 13-ától el lehet olvasni a www.vedegylet.hu-n.

A magunk részéről ezzel kívánunk hozzájárulni az ugyancsak október 13-án, Ásványrárón a kormánymeghatalmazott által megtartani tervezett "a bős-nagymarosi vitarendezéssel kapcsolatos tárgyalások aktuális helyzetéről szóló tájékoztató"-hoz.

     Kiadó: Védegylet Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.