2024. április 23. kedd

2015. október 13., kedd 07:20

A Védegylet Egyesület közleménye
    Budapest, 2015. október 12., hétfő (OS) - Kormányellenes kormánymeghatalmazott

Egy évvel a kinevezése után, 2015. július 22-én Baranyai Gábor vízlépcső-ügyi kormánymeghatalmazott arról jutott egyetértésre a szlovák partnerével, hogy figyelmen kívül kell hagyni a hágai Ítéletet.

Történt ez annak ellenére, hogy amikor a miniszterelnök felhatalmazta, hogy vezesse a magyar-szlovák tárgyalások folyamán a magyar küldöttséget, akkor egyúttal meghatározta a tárgyalások célját is: "egyetértek a Magyarország Kormánya és a Szlovák Köztársaság Kormánya között a hágai Nemzetközi Bíróság 1997. szeptember 25-i ítéletével ... összhangban álló, az Ítélet végrehajtása érdekében megalkotandó, a ... Szerződést ... felváltó vagy kiegészítő megállapodás ... létrehozásával".

Baranyainak a kormánymeghatalmazottak pozsonyi találkozójáról az igazságügyi miniszter számára összeállított 2015. július 23-i Feljegyzését, valamint munkatársunknak a Feljegyzésről készített elemzését október 13-ától el lehet olvasni a www.vedegylet.hu-n.

A magunk részéről ezzel kívánunk hozzájárulni az ugyancsak október 13-án, Ásványrárón a kormánymeghatalmazott által megtartani tervezett "a bős-nagymarosi vitarendezéssel kapcsolatos tárgyalások aktuális helyzetéről szóló tájékoztató"-hoz.

Kiadó: Védegylet Egyesület