OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2015. november 19., csütörtök 12:49

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2015. november 19., csütörtök (OS) - Schmitt Pál nagysikerű előadása a 2024. évi olimpiáról a KEP fórumán

    Michalkó Gábor egyetemi tanár a Budapesti Corvinus Egyetemről felhívta a figyelmet egy ilyen rendezvény hosszú távú közhangulat javító hatására és más előnyeire. Szalók Csilla főiskolai tanár, a BGF Idegenforgalmi Intézet vezetője, a FATOSZ elnöke, a KEP alelnöke szorgalmazta a marketing munka intenzívebbé tételét. Czeglédi József KEP elnök zárszavában meggyőződését fejezte ki, hogy van reális esélyünk a 2024- es Olimpia megrendezésére. Utalva Schmitt Pál tájékoztatására az idén 120 éves magyar olimpiai mozgalom sikertörténetével kapcsolatban megemlítette, hogy gondjaink ellenére ma is büszkék lehetünk sport eredményeinkre. Példaként említette, hogy Budapest idén óriásit lépett előre a világ legsportosabb városainak listáján, amelyet a Sportcal, a világ vezető sportszakmai hírportálja publikált. Sorozatban negyedszer London lett a világ "legsportosabb" városa, míg Budapest 35 helyet előre lépve a 12. azon listán, amelyet a Sportcal publikált. Az elemzés szerint Budapest elsősorban a 2017-es vizes-világbajnokság és cselgáncs-világbajnokság rendezési jogának elnyerésével ugrott előre hatalmasat, ez pedig pozitív előjel a 2024-es olimpiai kandidálás kapcsán. Czeglédi szerint elsősorban a társadalmi támogatást kell növelni az előadásban is elhangzott érvekkel, amelyek az Olimpia gazdasági és társadalmi előnyeit jól mutatják. További információ: www.kepcp.hu
    
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.