OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2015. december 2., szerda 22:57

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. december 2., szerda (OS) - A Fidesz csorbítani akarja az európai tagállamok szuverenitását

    Az európai közösség régóta egyfajta vírusnak, a hívogató almáskosárban rothadó gyümölcsnek tartja Orbán Viktort és illiberális államépítését. Nem elég, hogy tudatosan és deklaráltan feszíti szét európai értékrendszerünket, de a közösből felhasznált uniós források szinte teljes egésze is csak a kormányközeli klientúra és a kormányzópárti rokonság gusztustalan felhizlalását szolgálja. Ez nem maradhat szó és retorzió nélkül, nem lehet következmények nélkül szétverni azt az európai közösséget, amelyhez a magyar nemzet tartozik és tartozni is akar. Sajátos, hogy korábban még a Fidesz is azért emelt szót, hogy az európai értékek védelmében az intézményeknek legyen joga akár a tagállami kormányok szuverenitásának csorbítására is.

Az Európai Parlament mai plenáris ülésén, az úgynevezett "magyar-ügy" tárgyalásához benyújtott írásbeli hozzászólásomban azt hangsúlyoztam, hogy büszke magyarként és európai demokrataként soha nem fogom támogatni, hogy Magyarországgal szemben bármilyen olyan szankciót vezessenek be az aktuális kormány működése miatt, amely sérti a magyar nemzet érdekeit. Orbán Viktor ugyanis nem egyenlő a magyar nemzettel. Nem támogatom tehát sem a 7-es cikkely biztosította eljárás megindítását, sem Magyarország jogainak bárminemű csonkítását.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.