OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2015. december 23., szerda 13:22

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2015. december 23., szerda (OS) - Tisztázza a kormány mennyit költött a Rothschild-tanulmányra!

    Az LMP szerint nem az lenne a kormány feladata, hogy további tanulmányokkal próbálja magyarázni a bizonyítványát a paksi fiaskó kapcsán, hanem az, hogy egyetlen forintot se költsön a magyar adófizetők pénzéből a paksi bővítésre. Nem tudni, hogy a magyar kormány pontosan milyen megbízással kapcsolta be a Rothschild-csoportot a paksi bővítés előkészítésébe, ezért az LMP közérdekű adatigénylést nyújtott be, hogy kiderüljön,  mennyibe kerültek az adófizetőknek a bankház szolgálatai, továbbá követeljük az eredeti, 2014-ben megígért megtérülési számítások nyilvánossá tételét.

A Paks-2 projekt a magyar adófizetők számára átláthatatlan, a titkosítások miatt az érdemi civil és politikai kontroll megvalósíthatatlan, miközben Paks-2 folyamatosan kapja a sárga lapokat az uniós Bizottságtól – mindezt semmibe véve a kormány idén 28, jövőre 130 milliárd adóforintot süllyesztene el a pénznyelőben. Az LMP szerint az újabb közpénzeket fölemésztő tanulmányok sem fedik el, hogy mi lenne az egyetlen helyes döntés a paksi bővítéssel kapcsolatban: a beruházás minél hamarabbi leállítása. A párt álláspontja és benyújtott törvényjavaslata szerint jövőre a  paksi bővítésre elköltendő 113 milliárdot inkább vissza nem térítendő épületenergetikai támogatásokra, a családon belüli erőszak megfékezésére és gyermekétkeztetésre kellene költeni.

Szél Bernadett
társelnök

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.