2024. április 20. szombat

2016. január 4., hétfő 12:54

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. január 4., hétfő (OS) - Vérlázító a Hajnali láz támogatása

Az Orbán-kormányzat azzal, hogy hatalmas összegű támogatást nyújtott Gárdos Péter rendezőnek az apjáról készített, az ő történelmi szerepét elhallgató, a nézőket megtévesztő romantikus drámához, maga is felmenti bűnei alól az embertelen kommunista diktatúrát éltető és annak fenntartásához hozzájáruló Gárdos Miklóst. Döbbenetes a Fidesz–KDNP-kormány viselkedése: ahelyett, hogy a magyar fiatalok számára identitásuk megerősítését is segítő filmek gyártását szorgalmazná, százmilliókat pazarolt el közpénzből egy ilyen, vállalhatatlan emberről készült mozifilmre. Jelképes és különösen is elszomorító, hogy mindez a megtorlásokat irányító kommunista belügyminiszter, Biszku Béla tulajdonképpeni felmentésével egy időben zajlik.

A Jobbiknak a választások megnyerését követően sok más mellett egyik első dolga lesz, hogy a kulturális életet – a filmgyártást különösen – magyar nemzeti értékek szolgálatába állítsa. A Jobbik szerint az Orbán-kormány továbbra is jobbikosként beszél, de SZDSZ-esként cselekszik a kultúra számos területén: az egyik legnagyobb magyar történész és kultúrpolitikus, Hóman Bálint szobrának ügye mögül gyáván és elvtelenül kifarolt, egy kommunista bértollnokról készült szerecsenmosdató filmet pedig elképesztő összeggel jutalmaz.

Dúró Dóra, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke

Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója