OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2016. január 5., kedd 15:37

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. január 5., kedd (OS) - A kormány mesterségesen tartja dolgozói szegénységben az embereket  -

    Teljesen ésszerűtlen, felelőtlen és közpénz-pazarló az a kormányzati politika, ami mesterségesen nyomott béreken tartja az embereket, és ahelyett, hogy segítené a megélhetésüket, az éhbért fizető közmunka csapdájában tartja őket. Miközben a KSH adatai szerint több mint félmillió főt tesz ki a munkanélküliek és a közmunkások együttes száma, csúcsokat dönt a betöltetlen álláshelyek száma is. Vagyis egyszerre van óriási munkaerőhiány és magas munkanélküliség az országban.

A KSH legfrissebb adatai szerint 2015. szeptember-novemberében 118 ezerrel többen dolgoztak, mint egy évvel korábban, amiből 61 ezret tett ki a közmunkások száma. Az elsődleges munkaerőpiacon 4 milliónál kevesebben dolgoztak, közmunkában 237 ezren, külföldi állásban 113 ezren. A munkanélküliek száma 284 ezer volt, a munkanélküliségi ráta 6,2 százalék.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.