OS Országos Sajtószolgálat
2024. augusztus 27. kedd
Ismertető


2016. január 12., kedd 09:32

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. január 12., kedd (OS) - A MUISZ angliai társszervezete az ABTA az illegális internetes oldalak veszélyeire hívja fel a figyelmet

    A Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) támogatja angliai társszervezetének (ABTA) december végén kezdett kampányát a jogosulatlanul működő online utazási portálok ellen. Az ABTA külön cikkben, számos hírforrás bevonásával hívta fel a fogyasztók figyelmét az illegálisan működő online utazási portálokon történő foglalások veszélyeire, és óva int mindenkit attól, hogy repülőjegyét vagy szállását bizonytalan eredetű weboldalakon foglalja le.
A MUISZ különösen fontosnak tartja a kezdeményezést, mivel az internet a határon átnyúló szolgáltatások igénybevételére nyújt lehetőséget, így a magyar utasokra is veszélyforrást jelent az ilyen vállalkozások tevékenysége; sokan jártak már pórul illegálisan működtetett külföldi vagy magyar oldalakon történt foglalások és fizetések miatt.
Az online oldalak rohamos terjedése számos remek lehetőséget rejt az utazni vágyók, ugyanakkor a csalók számára is. Egyes honlapok létrehozásának viszonylag alacsony költsége megkönnyíti, hogy illetéktelenek jelentős összegekkel károsítsanak meg magánszemélyeket

     Kiadó: Magyar Utazási Irodák Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Tisztelt Felhasználó!
Tájékoztatjuk, hogy 2024. szeptember 2-tól megújul az mti.hu, továbbá változnak a hozzá tartozó hírügynökségi és sajtószolgálati szolgáltatások felületei és tartalmainak felhasználási feltételei. 2024. szeptember 2-tól a most még különböző felületekről elérhető tartalmakat egységesen a megújuló mti.hu hírportál Nemzeti Közleménytár oldalán találja. Kérdés, probléma esetén írjon nekünk az nkt@dunamsz.hu e-mail címre!



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.