OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. február 7., vasárnap 09:54

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. február 7., vasárnap (OS) - Orbán Viktor Európa trónját akarja, de csak egy politikai troll marad

    Huszonnégy évvel ezelőtt ezen a napon írták alá a maastrichti szerződést, amely az Európai Unió megalakulásához vezetett. Most, amikor az európai közösség széthullása vagy megerősödése a kérdés, fontos leverni azokat a cölöpöket, amelyek megmutatják: ki, mit gondol Európa és benne Magyarország jövőjéről. A kettő ugyanis jobban összekapcsolódik, mint gondolnánk.

Az jól látszik, hogy a Fidesz mindig azt mondja, amit az aktuális érdeke szerint jónak tart. Orbán Viktor például még ellenzéki vezetőként arról értekezett – az akkor még barátinak tartott – Magyar Nemzet hasábjain, hogy "balgaság lenne a teljesen szuverén nemzetállamok Európájáért kardoskodnunk", illetve, hogy "egy erős, szolidáris és összehangoltan cselekvő Európai Unió sokkal jobban helyt tud állni a globális versenyben, és hatékonyabban tud szembenézni a jelenlegihez hasonló jelentős kihívásokkal, mint a tagállamok külön-külön."

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.