OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 22. hétfő
Ismertető


2016. február 25., csütörtök 14:30

A Közbeszerzési Hatóság közleménye
    Budapest, 2016. február 25., csütörtök (OS) - Jogerős a KÖZGÉP kizárása. A Fővárosi Törvényszék igazat adott a Közbeszerzési Hatóságnak és Döntőbizottságának a KÖZGÉP Zrt.-vel kapcsolatos határozat ügyében. A Fővárosi Törvényszék immár jogerőre emelkedett végzésben változtatta meg az első fokú bíróság korábbi döntését a Győr-Gönyű kikötői tenderrel kapcsolatban. A Törvényszék igazat adott a Közbeszerzési Hatóságnak, miszerint a Döntőbizottság elutasító határozatát nem lehet végrehajtásában felfüggeszteni. A KÖZGÉP-et az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság azért zárta ki három évre, mert a kikötő fejlesztésére kiírt tenderen hamis adatszolgáltatáson érte. A KÖZGÉP jogorvoslati kérelmet nyújtott be a Döntőbizottsághoz, amelyet az elutasított.

    Ezek után a KÖZGÉP a bíróságon támadta meg a Döntőbizottság határozatát és kérte annak felfüggesztését. Az első fokú bíróság helyt adott a kérelemnek.. Ezen döntéssel szemben a Döntőbizottság fellebbezéssel élt. Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke ezt azzal indokolta, hogy az elsőfokú bírósági végzés jogsértő és tartalmilag megalapozatlan. Az irányadó eljárásjogi szabályozás és a töretlen bírói gyakorlat szerint ugyanis fogalmilag kizárt, értelmezhetetlen a végrehajtás felfüggesztése egy kérelem elutasításáról szóló határozattal szemben. A Fővárosi Törvényszék döntése ezt az álláspontot erősítette meg. A hamis adatszolgáltatás ügye egy másik peres eljárásban még folyamatban van, így amíg az ügyben jogerős ítélet nem születik, a KÖZGÉP Zrt. marad a kizárt ajánlattevők listáján.
    
     Kiadó: Közbeszerzési Hatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.