OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. március 21., hétfő 15:18

A Magyar-Amerikai Fulbright Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. március 21., hétfő (OS) - A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság örömmel hirdeti meg a 2017-2018-as tanévre szóló ösztöndíjait. Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel valamint megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni (és/vagy PhD hallgatóként kutatni), oktatni vagy kutatni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet.

    Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíjak: alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2016. július 15-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma. Az ösztöndíj időtartama 6-9 hónap. Oktatói, kutatói ösztöndíjak: alapfeltétel a pályázott témában 2016. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai egyetem meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 3-9 hónap. A világ legnagyobb nemzetközi oktatási csereprogramja a néhai J. William Fulbright amerikai szenátorról kapta nevét, aki 1946-ban terjesztette a Kongresszus elé a csereprogram tervezetét, melyben évente 155 ország 8.000 állampolgára vesz részt. A program, melyben 1978 óta 1.000 magyar állampolgár vett részt, kétoldalú államközi egyezmények alapján, autonóm módon működik; pályázati rendszere nyitott, és valamennyi pályázó számára esélyegyenlőséget biztosít. Az angol nyelvű pályázat beadási határideje hallgatóknak: 2016. május 23., oktatóknak és kutatóknak: 2016. október 10. Online jelentkezés: http://www.fulbright.hu

     Kiadó: Magyar-Amerikai Fulbright Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.