2024. április 25. csütörtök

2016. március 21., hétfő 15:18

A Magyar-Amerikai Fulbright Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. március 21., hétfő (OS) - A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság örömmel hirdeti meg a 2017-2018-as tanévre szóló ösztöndíjait. Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel valamint megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni (és/vagy PhD hallgatóként kutatni), oktatni vagy kutatni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet.

Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíjak: alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2016. július 15-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma. Az ösztöndíj időtartama 6-9 hónap. Oktatói, kutatói ösztöndíjak: alapfeltétel a pályázott témában 2016. december 1-ig megszerzett PhD/DLA oklevél és az amerikai egyetem meghívólevele. Az ösztöndíj időtartama 3-9 hónap. A világ legnagyobb nemzetközi oktatási csereprogramja a néhai J. William Fulbright amerikai szenátorról kapta nevét, aki 1946-ban terjesztette a Kongresszus elé a csereprogram tervezetét, melyben évente 155 ország 8.000 állampolgára vesz részt. A program, melyben 1978 óta 1.000 magyar állampolgár vett részt, kétoldalú államközi egyezmények alapján, autonóm módon működik; pályázati rendszere nyitott, és valamennyi pályázó számára esélyegyenlőséget biztosít. Az angol nyelvű pályázat beadási határideje hallgatóknak: 2016. május 23., oktatóknak és kutatóknak: 2016. október 10. Online jelentkezés: http://www.fulbright.hu

Kiadó: Magyar-Amerikai Fulbright Közhasznú Alapítvány