OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 15. szerda
Ismertető


2016. április 8., péntek 11:37

A Gyógyulj Velünk Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. április 8., péntek (OS) -

    Lakos István hangsúlyozza: mivel a vastagbélrák átlagban 10 év alatt fejlődik ki, az évi 10 ezer újonnan felfedezett beteggel számolva ez azt jelenti, hogy 100 ezer ember él közöttünk, akinek a vastagbelében már ma meg lehetne találni azt a polipot vagy kezdeti elváltozást, ami az életét fogja fenyegetni.

– Túl sok betegtársunkat veszítjük el, akiknek az életét megmenthette volna egy koraibb diagnózis. A célzott daganatellenes kezelések, tabletta és infúziók szerencsére elérhetők idehaza, így a gyógyíthatatlan sorstársaink életkilátásai is jelentősen javultak az utóbbi időszakban, ám a teljes gyógyulás reményét továbbra is az idejében elvégzett, sikeres műtét adhatja meg – hangsúlyozza Lakos István. Hozzáteszi: amíg elindulnak a népegészségügyi szűrővizsgálatok, a háziorvos bevonásával addig is bárki kezdeményezni tudja a vastagbélvizsgálatot. A legbiztosabb módszer a vastagbéltükrözés, ami akár bódításban vagy altatásban is elvégezhető, s rögtön a vizsgálat alatt el tudják távolítani a gyanús polipokat is. 50 év felett minden egyes nőnek és férfinak – akár van bármiféle panasza, akár nincs – indokolt a vizsgálaton részt venni, akinek a családjában pedig volt már hasonló betegség, annál már 40 év felett el kellene végezni a kolonoszkópiát.

További információk és interjúszervezés:
B. Papp László sajtószóvivő
(0630) 261-8789
sajto@gyve.hu
www.gyve.hu,www.facebook.com/egyesulet.gyogyuljvelunk

     Kiadó: Gyógyulj Velünk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.