OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2016. április 17., vasárnap 15:42

A Professzorok Batthyány Körének közleménye
    Budapest, 2016. április 17., vasárnap (OS) -

    Meggondoltabb átszervezéseket!
Küszöbön áll a kormányzat háttér- és segédszervezeteinek átalakítása az olcsóbb államigazgatás érdekében.  Az átszervezés eredetileg 70 szervezetet érintett volna, és ha néhány talán kikerült is a körből, akkor is igen átfogó. Az emberek tapasztalatai ezen  intézményekkel kapcsolatban vegyesek. A szervezetek a háttérben nyomást gyakorolnak  önállóságuk, önkormányzatiságuk megszüntetése ellen, az előtérben pedig a hagyományok megőrzése mellett, az államosítás, központosítás, a "Klik-esedés" ellen érvelnek. Mi féltőn intjük óvatosságra a kormányt. Nehéz elképzelni, hogy a központosító kaptafák valamelyikére minden szervezet ráhúzható. Olyan fontos szervezetek vannak terítéken, mint az Országos Egészségpénztár és a területi Nyugdíjfolyósító Igazgatóságok vagy mint a merőben másfajta feladatú Magyar Földtani és Geofizikai Intézet. Láttunk már olyat, hogy egy bürokráciacsökkentési kísérlet az utólag szükségessé váló korrekciók miatt a bürokrácia növekedéséhez vezetett, különösen, ha a szakmai vélemény ellenében hajtották végre. Az is megfontolandó, hogy a hirtelen végrehajtott változtatások megrendítik a jogrendszert. A kormányzat ígért lehiggadására az ország nyugalma érdekében igen nagy szükség volna.

     Kiadó: Professzorok Batthyány Köre

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.