OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. április 17., vasárnap 20:04

A Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. április 17., vasárnap (OS) - Három országos ifjúsági konferencia, tizennégy regionális találkozó, közel félszáz kisebb szakmai találkozó, ezernél is több fiatal, és ifjúsági szakember. A Nemzeti Ifjúsági Tanács hétvégi szakmai konferenciájának fókuszába a diákság és a diákönkormányzatiság problémái a köznevelésben, a hazai fiatalok lehetőségei külföldön, civil szervezetfejlesztés kerültek.

    Félidejéhez érkezett NIT által koordinált Érdekel az Érdeked?! projekt, melynek célja megoldási javaslatok kidolgozása a fiatalokat érintő leggyakrabban előkerülő problémákra.

A Szegeden megrendezett II. Ifjúsági Konferencia plenáris előadásait követően öt szekcióban zajlott a szakmai munka, ahol többek között az alábbi ajánlások fogalmazódtak meg:

Szükség van a civil szervezetek jogi környezetének áttekintésére, az ágazaton belüli hatékony tudástranszfer és utánpótlásképzés biztosítására.

Javítani kell a mentálhigiénés szolgáltatásokhoz és sportolási lehetőségekhez való hozzáférést.

Ösztönözni kell a fiatalok aktív társadalmi szerepvállalását, különösen a köznevelésben és a települési diák- valamint gyermek- és ifjúsági önkormányzatok tekintetében.

Át kell alakítani a nyelvoktatás és az információátadás rendszerét a fiatalok mobilitási lehetőségeinek javítása érdekében, valamint szükségszerű nemzetközi összehasonlításban megvizsgálni az Ifjúsági Garancia Program megvalósulását és felül kell vizsgálni a szakmai gyakorlatok szabályozását.

A konferencia zárását követően a szakmai műhelyekben folyik tovább a munka
    
     Kiadó: Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.