OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2016. május 1., vasárnap 11:31

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. május 1., vasárnap (OS) - A (külföldi) munka ünnepe

    Orbán Viktor miniszterelnök a 2010-es, "földindulásszerű" választási győzelme utáni századik napon azt mondta: az elmúlt napokban "létrejött a politikai alap, amelyre fel lehet építeni azt a felépítményt, amely egymillió új munkahelyet jelent a következő években." De beszélt a Fidesz despotikus elnöke a munka becsületéről, a munka alapú társadalom megteremtéséről, teljes foglalkoztatottságról is.

Ehhez képest hat év alatt csak becstelenség, lopás alapú politikai rendszer és a baráti-rokoni kör teljes foglalkoztatottsága valósult meg. A beígért és biztos munkahelyek pedig valójában külföldön várják a fiatalokat. Aki tisztes megélhetést, kiszámíthatóbb jövőt és korrekt viszonyokat akar, többségében távozik Magyarországról. Az elmúlt években tízszer annyi szakember vándorolt ki hazánkból, mint ahányan a helyükre érkeztek. A kivándorlók nagy része fiatal diplomás, a kormányváltás után kivándorlók csaknem nyolcvan százaléka negyven év alatti. Naponta három orvos és két ápolónő hagyja el az országot és keres magának munkát külföldön. Sokkoló, de a 34 év alatti férfiaknak több mint háromnegyede gondolkodás nélkül elmenne külföldre munkát vállalni, ha felkínálnának neki egy jó lehetőséget. Csak tavaly annyian mentek el az országból, ahányan Salgótarjánban laknak.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.