OS Országos Sajtószolgálat
2019. augusztus 20. kedd
Ismertető


2016. május 5., csütörtök 13:33

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2016. május 5., csütörtök (OS) - A Liberálisok törvénymódosító javaslatot nyújtottak be az élettársi kapcsolat kiüresítése ellen

    Fodor Gábor ma benyújtotta azt a módosító indítványt, mely megakadályozná, hogy a költségvetési salátatörvényben a kormánypártok kiüresítsék a bejegyzett élettársi viszonyt.

A salátatörvényben elrejtett kormánypárti változtatásra a Magyar LMBT Szövetség hívta fel a figyelmet. A fideszes törvényalkotó-gépezet nem először alkalmazza azt a módszert, hogy salátatörvényben rejt el az alaptémához nem illeszkedő, ám alapvető jogviszonyokat megváltoztató módosításokat, mint jelen esetben az élettársi viszonyról szóló egyetlen mondatot. Ez a mondat, ill. a mondat egyetlen betűje azonban alkalmas arra, hogy elvegye az élettársi kapcsolatban élőktől azokat a jogokat, amely a házastársi kapcsolatban élőkkel azonos módon illették meg őket (öröklési jog, vagyonjog stb.).

Fodor Gábor módosító javaslata a tervezetthez képest a jelenlegi szabályozást tartaná életben. A Liberálisok szerint rendkívül sunyi és álságos az az eljárás, ahogy a Fidesz megpróbál alapvető jogokat korlátozni és Orbán Viktor világnézetéhez igazítva  diszkriminálni magyar állampolgárokat.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.