OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2016. május 20., péntek 11:01

A Messzehangzó Tehetségek Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. május 20., péntek (OS) - A Széchenyi Lánchíd létrehozásáról szóló döntés 180. évfordulója és a precíziós mérnöki munka előtt tisztelegve a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány május utolsó hetében egy összetett jótékonysági esemény keretében a "Legmagasabb fa építőjáték torony" Guinness-rekord megdöntését tűzte ki célul.

        A 10 méteres Messzehangzó Torony alapelemét egy budai bevásárlóközpont szökőkútjánál helyezik el, amivel hivatalosan is elkezdődik a visszaszámlálás a rekorddöntésig.

Az Alapítvány az esemény keretében hétközben délelőttönként "Mesés építészet" címmel vetélkedőket szervez. Az alkalmanként nyolcvan 4-5-6. osztályos számára szervezett rendhagyó természetismeret órákon bemutatásra kerül, hogy az építészet több, mint technikai ismeretek és műszaki számok halmaza.

A toronyépítés a hétvégén fejeződik be, a közel 20.000 KAPLA elemből, 12 óra alatt, 12 kiválasztott építőmester által felépülő óriási Messzehangzó Torony nem mindennapos, látványos ledöntésére szombaton délután kerül sor.

A rekordkísérlet során használt, adományokból vásárolt 100 doboznyi, 20 000 darab KAPLA építőelemet az Alapítvány 40 hátrányos helyzetű településen lévő, illetve sajátos nevelésű igényű (SNI) gyerekeket oktató iskola között osztja majd szét.

További információért keresse fel a jótékonysági program eseményét (https://www.facebook.com/events/1898440667049063/) , az Alapítvány Facebook oldalát (www.facebook.com/messzehangzo), honlapját (www.messzehangzo.hu) vagy érdeklődjön a 06 20 665 9993-as telefonszámon.

     Kiadó: Messzehangzó Tehetségek Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.