2024. április 20. szombat

2016. május 23., hétfő 19:35

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2016. május 23., hétfő (OS) - "MERRE TART EURÓPA, EZEN BELÜL KÖZÉP-EURÓPA?" közéleti rendezvény a Közép-Európai Club Pannonia (KEP) szervezésében

Prof. Dr. Kovács Árpád, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke, a Költségvetési Tanács elnöke "Magyarország gazdasága Európában és a világban" címmel tartott előadást, majd Dr. Garaczi Imre, a Pannon Egyetem egyetemi docense gondolatai következtek Közép-Európa biztonságpolitikai perspektíváiról. A nagy figyelemmel kísért témákhoz Dr. Fazakas Szabolcs, az Európai Számvevőszék Elnökségének tagja, v. miniszter, a KEP alelnöke fűzött jövőbe mutató gondolatokat. A KEP Fórum a Magyar Világtalálkozó Szervező Bizottsága felkérésére megemlékezett az 56-os forradalom 60. évfordulójáról is. Így a téma iránt érdeklődők történelmi összegzést kaphattak az előadótól a forradalom előtti helyzetről, a fegyveres felkelésről, a forradalom győzelméről és bukásáról, a megtorlásról és jelentőségének értékeléséről is. A megemlékezést Dr. Czeglédi József, a KEP elnöke, a köztársasági elnöki 56-os Emlékérem tulajdonosa, a KEP 56-os Dialógus Bizottsága elnöke tartotta. A fórumot szinvonalas, élénk vita követte. Az összefoglalót Prof. emeritus Dr Marinovich Endre, a KEP társelnöke, a VERITAS tudományos főigazgató h.-e,a BGE tanára, c. nagykövet, a KEP 56-os Dialógus Bizottsága tagja tartotta. A fórumot a széles közönség teljes egészében online közvetítésben követhette.  További inf.: www.kepcp.hu
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület